Po stopách Drákulova tajemství v muzeu Grévin

Víte, kde se během Halloweenu budete bát nejkrásněji? V muzeu voskových figurín Grévin Praha, které se v období tohoto svátku promění v příjemně strašidelné doupě obávaného hraběte Drákuly. O tom, že přebývá právě v Celetné 15 v muzeu Grévin, se budete moci na vlastní kůži přesvědčit od 27. října do 5. listopadu, kdy bude možné vydat se po stopách Drákulova tajemství a prožít tak nezapomenutelný Halloween.

Tajemná šifra hraběte Drákuly

Do muzea Grévin se můžete chodit nejen bavit a vzdělávat, ale i bát. V období Halloweenu vás originální  dobrodružná hra přenese do strašidelného hradu hraběte Drákuly, po kterém se prohání jeho nesmrtelní sloužící a chrání tajemství svého pána. Pokud se budete chtít dozvědět, o jaké tajemství se jedná a navíc si užít strašidelný Halloween, neváhejte a mezi 27. říjnem a 5. listopadem pospěšte do muzea Grévin. Společnost vám budou dělat nejen nehybné sochy, které vypadají jako živé, ale čas od času vás překvapí i pomalu se pohybující stíny. Zdejší Halloween je malou oslavou legendy o velkém upírovi, tajemném hraběti Vladovi zvanému Drákula, kterého zde budete moct potkat i s jeho věrnými.

Halloweenská nokturna

Páteční a sobotní večery v období Halloweenu nabídnou zábavu s upířím DJem, která bude trvat až do pozdních večerních hodin, aby se jí mohla zúčastnit i Drákulova upírská banda. Ta bude po celodenním hlídání tajemství svého pána a pronásledování zvědavých návštěvníků dost žíznivá. Pro ně a další plnoleté a nebojácné hosty se budou v Drákulově baru na rozproudění krve servírovat originální halloweenské koktejly. Zkusit můžete třeba Drákulův hraběcí kir…

Přijďte se bavit i bát

Kromě halloweenské atmosféry na vás v muzeu čeká i magická laboratoř, staropražská kavárna s herci jako je Karel Roden nebo spisovatelé, Karlem Čapkem a Bohumilem Hrabalem, procházka staletími a setkání s historickými velikány, magické divadlo s Milošem Formanem nebo Janem Třískou a kreativní dílna s výrobou 3D voskových figurín. A samozřejmě hvězdy filmového i hudebního šoubyznysu. Při procházce jednotlivými sály se vám budou měnit před očima historické epochy a styly, v této době navíc zahalené do dýmu a pavučin. Vše dokreslí hudba a světelné a jiné efekty. Třeba když se při pohledu do zrcadla kousek od císaře Rudolfa II. váš obličej začne měnit v ovoce a zeleninu jako na slavných Arcimboldových obrazech. Další překvapení pro vás máme v našem plesovém sále. Jedna z našich voskových osobností ukrytá v plesovém se představí ve své slavné upírské roli.

Pro bojácné

Kromě upírské hry nabízí muzeum Grévin i další zábavu. Každý návštěvník si může vytvořit vlastní 3D voskovou figurínu a  vydat se do zábavného foto koutku, kde se lze vyfotit nejen v objetí hraběte Drákuly, ale i v méně nebezpečných pózách. A toužíte-li po voskové ruce, která v noci svítí, točí se a ještě navíc je vaším vlastním otiskem, jste v muzeu Grévin na tom správném místě.

V období Halloweenu je vstup na vlastní nebezpečí.

Daniela Pedret

Marketing & PR Director, Musée Grévin Praha

Lucie Strnadová

Media Relations and Event Director, Havas PR Prague s.r.o.