Odemykání telefonu pomocí rozpoznání obličeje - Doogee MIX 2 v Hong Kongu předvedl svou největší přednost

Pátek, 27. října 2017 — Mezi současné nejoblíbenější prvky smartphonů nepochybně patří odemykání displeje obličejem. Tato vychytávka, která dokáže rozpoznat svého majitele, upoutala pozornost mnoha lidí během prezentace nového modelu Doogee MIX 2 na výstavě Mobile Electronics Show v Hong Kongu.

Doogee MIX 2 jako jediný z představených smartphonů podporuje funkci rozpoznávání tváří. Model MIX 2 ukázal výrobce poprvé na regionální konferenci Doogee CEE v Praze. Úplně první příležitost si telefon vyzkoušet, měla veřejnost až na výstavě v Hong Kongu.

MIX 2, který běží na operačním systému Android 7, je osazen zadním duálním fotoaparátem (16MP + 13MP a předním duálním fotoaparátem (13 MP + 13 MP) s jedním širokoúhlým objektivem pokrývajícím 130° pro lepší pořizování selfie. Zaujme rovněž 6" Full HD+ displejem s poměrem stran 18:9. Vlajková loď Doogee je dále vybavena 6GB RAM pamětí a úložištěm 64 GB s možností rozšíření o Micro SD karty až do kapacity 256GB. Díky svým prémiovým specifikacím je Doogee MIX 2 oficiálně doporučován společností Global Sources.

Čínský výrobce plánuje uvést na trh další chytrý telefon, pojmenovaný BL12000, jehož předností je kapacita baterie 12 000 mAh, bezrámečkový 6,0" Full HD displej a vylepšený širokoúhlý 16MP fotoaparát. Mimo to disponuje čtečkou otisku prstu umístěnou na zadní části.

Modelová řadaS byla na výstavě zastoupená modelem S60 - robustním, voděodolným telefonem s nekompromisním designem. Splnění standardu IP68 a masivní ochranný rám z něj dělají ideální přístroj pro práci v extrémních podmínkách. Navíc je osazený 21MP foťákem, což je v kategorii odolných telefonů představuje absolutní špičku. Na tuto kategorii disponuje i poměrně kvalitním reproduktorem a podporuje bezdrátové nabíjení.

Michal Vlasak Co-Managing Director at Havas PR Prague s.r.o.