Máte oslabenou imunitu? Hrozí vám infekce močových cest

Pátek, 2. listopadu 2018 — Podzimní období bývá pro náš imunitní systém zatěžkávací zkouškou. Po respiračních obtížích populaci nejčastěji trápí infekce močových cest. Zdravotní obtíže jsou asi to poslední, na co bychom v tomto hektickém období chtěli myslet. Opakovaně infekce močových cest zažívají až tři čtvrtiny z žen, které se s nimi setkaly. Způsobuje ho bakterie, která je prospěšná ve střevech, o to více však nevítaná v močových cestách. Základem je mu předcházet, a to ideálně s podporou, která v sobě kombinuje péči o močové cesty a podporu imunitního systému. Pokud už problém přece jen nastal, není čas ztrácet čas. Na místě je kombinace akutní péče a expresní podpory, která rychle vymaže nepříjemné pocity v prvních dnech infekce.

Ačkoli infekce močových cest není nemocí z nastydnutí, jak se dlouhodobě traduje, imunita zde může sehrát významnou roli. Právě snížená obranyschopnost či špatná péče vytváří ideální prostředí pro opakované infekce močových cest, jejichž původcem je z 80 % bakterie Escherichia coli. Opakovaně infekce močových cest zažívají až tři čtvrtiny žen, které na ně trpí. Efektivní péči o močové cesty proto představuje účinná kombinace rostlinného extraktu ze zlatobýlu podporující dolní močové cesty a vitamin D pozitivně ovlivňující imunitu (např. rychlé řešení v podobě Urinal Akut doporučovaného lékárníky).

Síla slunečního vitaminu

Podzimní naladění, špatné počasí, hektický styl života a především stres – to má vliv na naši imunitu. Pro správné fungování naší přirozené obranyschopnosti je nezbytný vitamin D, jehož máme společně s hřejivými slunečními paprsky v chladnějších měsících nedostatek. Jeho vliv na optimální funkci imunitního systému je nepostradatelný a není skoro nikdo, kdo by déčko nepotřeboval doplnit. Z potravy přijímáme pouhých 10 % tohoto mocného vitaminu a slunce své pokožce také nemůžeme vždy dopřát. Snížená imunita nahrává větší náchylnosti k infekcím močových cest. Podpořte zdraví močových cest v podobě doplňku stravy Urinal, který navíc obsahuje vitamin D v takovém množství, které tělo potřebuje na celý den.

Vznik a rozvoj infekce močových cest závisí na přítomnosti bakterií, ale také na aktuálním stavu obranyschopnosti lidského organismu. Při opakovaných močových infekcích je vhodné systematické posilování celkové obranyschopnosti. Jednou z cest může být podpora v podobě doplňku stravy s extrakty ze zlatobýlu a brusinek s přídavkem vitaminu D, který má pozitivní účinek na optimální funkci našeho imunitního systému,“ říká doc. MUDr. Tomáš Fait, Ph.D., z Gynekologicko-porodnické kliniky 2. LF UK, FN Motol.

Cesta ke zdraví močových cest

Spojení zlatobýlu a vitaminu D představuje efektivní způsob, jak podpořit organismus při eliminaci bakterií, jejichž přítomnost v močovém ústrojí způsobuje nežádoucí problémy. Zlatobýl přispívá k podpoře normální vylučovací funkce močového ústrojí, a tedy k vyplachování bakterií z močových cest. Ženy jsou k těmto problémům o něco náchylnější hlavně z toho důvodu, že mají kratší močovou trubici. Stačí jen málo a problém je na světě. Obtíž je to nepříjemná, proto na prevenci myslí 83 % žen. Základem je předejít množení bakterií, které infekci močových cest způsobují. Částečně tomu můžeme zabránit v první řadě dodržováním pitného režimu, omezením cukru v jídelníčku nebo tím, že si dojdeme na toaletu po sexu. Důležitou součástí je však kombinace péče o močové cesty s podporou přirozené obranyschopnosti.

Akutní péče a expresní podpora močových cest

Urinal Akut®

Trápí vás palčivé problémy právě teď? Sáhněte po doplňku stravy rostlinného původu Urinal Akut®. Unikátní trojkombinace obsahuje extrakt z kanadských brusinek a zlatobýlu obecného a vitamin D. Díky zlatobýlu přináší rychlou pomoc při akutních obtížích již při užívání 1 tablety denně. Vymažte nepříjemné pocity pálení a řezání v prvních dvou dnech s přípravkem Urinal® Express pH. Citronan sodný a draselný do 30 minut neutralizují abnormálně kyselé pH moči. Stačí jen rozpustit sypké krystalky ve sklence vody a vypít. Bříza bělokorá navíc podpoří zdraví dolních močových cest. Obsahuje také extrakt z dobře známých kanadských brusinek. Je vhodný též v kombinaci s doplňkem stravy Urinal Akut®. Dopřejte si komplexní péči – podpořte tělo v boji s problémy močových cest a současně smažte nepříjemné pocity pálení a řezání v prvních 2 dnech. Věděli jste, že Urinal® je značka nejvíce doporučovaná lékaři i farmaceuty?

Více informací na www.urinal.cz

Zdroj dat:

• Women Intimate Health, U&A, Ipsos 2014
  • GINDE AA, LIU MC a CAMARGO CA JR. Demographic Differences and Trends of Vitamin D Insufficiency. Arch Intern Med. 2009
Markéta Hrabánková PR Manager at Havas PR Prague s.r.o.
Daniela Orgoníková PR Executive at Havas PR Prague s.r.o.