Jak na různé druhy práce se dřevem? Stačí vám jedna sekera

Potřebujete zpracovat dřevo a nevíte, po kterém nářadí sáhnout? Jak vybrat to nejvhodnější, které vám ulehčí práci a přitom bude šetrné i k vašemu tělu? Na kácení, štípání, odvětvování, sekání nebo zpracování dřeva vám postačí jedna univerzální sekera.

Geometrické ostří a hlava univerzálních seker Gardena jsou přizpůsobeny všestrannému účelu použití, zajišťují skvělé pracovní výsledky a dlouhou životnost. Optimální rozdělení hmotnosti usnadňuje a urychluje štípání dřeva na topení. Těžiště se nachází v blízkosti hlavy sekery a umožňuje štípat s větší sílou, protože maximální nárazová síla se koncentruje právě do hlavy. Nerezový kryt zaručuje bezpečnou práci, chrání topůrko i při úderech vedle. Sekera má opracovanou plochu dorazu, která chrání klíny a špalky a lze ji také využít jako kladivo na zatloukání klínů ze dřeva, plastu a hliníku. Měkké prvky v oblasti uchopení a zahnutý konec topůrka zajišťují nejen dobré držení, ale také zabraňují sklouzávání ruky z rukojeti.

Vyberte si sekeru značky Gardena:

NOVINKA! UNIVERZÁLNÍ SEKERA 900B

Malá univerzální sekera s délkou 34 cm a hmotností 900 g se skvěle hodí ke štípání dřeva na topení, k odvětvování malých stromů a na různé outdoorové trekingové aktivity. Je vhodná pro jednoruční používání.

Doporučená cena Gardena univerzální sekery 900B je 990 Kč včetně DPH.

NOVINKA! UNIVERZÁLNÍ SEKERA 1000A

Má dvojnásobně broušené ostří s poměrně ostrým úhlem pro snadné vnikání do dřeva. Do čerstvého dřeva nebo dřeva s obsahem pryskyřice tak díky tomu pronikne snadně a čistě. Disponuje funkcí kladiva pro snadné a efektivní zatloukání klínů. Délka 45 cm a hmotnost 1 000 g.

Doporučená cena univerzální sekery 1000A je 1 390 Kč včetně DPH.

NOVINKA! UNIVERZÁLNÍ SEKERA 1400A

Když se dřevo mění v třísky. Používá se na přípravu dřeva na topení. Díky ostrému ostří sekera snadno vniká do dřeva a rozděluje jej na klíny. Má dvojnásobně broušené ostří, silnou a těžkou kovanou klínovou hlavu s relativně tupým úhlem pro velký a lepší štípací účinek. Sekera má délku 60 cm a hmotnost 1 400 g.

Doporučená cena Gardena univerzální sekery 1400A je 1 590 Kč včetně DPH.

O společnosti Gardena:

Od roku 1961, kdy byla Gardena založena v německém Ulmu, je firma synonymem pro inovace a inteligentní řešení zahradních systémů. Gardena vždy představovala ukázkové koncepty, které obohatily trh a byly výsledkem technického pokroku. Právem je proto z hlediska mezinárodní konkurence jednou z nejsilnějších značek v zahradním sektoru.

Společným měřítkem pro všechny výrobky Gardena je vysoká kvalita, nezaměnitelný design a snaha vyhovět požadavkům uživatelů na ještě větší pohodlí a užívání si na zahradě.

Od roku 2007 je Gardena součástí Husqvarna Group. Další informace naleznete na webových stránkách www.gardena.com

Barbora Čapková

Husqvarna Marketing

Lucie Strnadová

Media Relations and Event Director, Havas PR Prague s.r.o.