INDULONA MÁ NOVÉHO VLASTNÍKA

Ikonická značka Indulona je dlhoročnou jednotkou v predajoch krémov na ruky na Slovensku aj v ČR a v tomto roku oslavuje svoje 70. výročie. V týchto dňoch bolo dokončené jej prevzatie skupinou Sarantis, ktorá vyrába kozmetiku a výrobky pre domácnosti. Sarantis odkúpil od spoločnosti Saneca Pharmaceuticals, a.s. 100- percentný podiel slovenskej spoločnosti Saneca Trade a jej českej pobočky. Hodnota transakcie je 8,5 milióna eur.

Pre spoločnosť Saneca Pharmaceuticals, a.s. je transakcia úspešným zavŕšením investície do re-launchu značky Indulona, výrazného rozšírenia portfólia produktov pod touto značkou, vstupu do nových kozmetických kategórií a vybudovania vlastného predajného tímu, vďaka ktorému bolo možné efektívnejšie riadiť komunikáciu smerom k zákazníkom.

Súčasťou transakcie je zachovanie výroby súčasného portfólia produktov pod značkou Indulona vo výrobnom závode spoločnosti Saneca v Hlohovci. Pre zákazníkov to znamená dodržanie výrobných postupov a kvality, ktorá je pre klientov kľúčová a je jedným z dôvodov vysoko pozitívnych hodnotení zo strany zákazníkov a významného trhového podielu značky Indulona predovšetkým v sektore krémov na ruky. V tejto súvislosti stojí za zmienku dlhodobo pripravovaná stratégia vstupu na detský kozmetický trh - vlajková loď značky Indulona uspela v prísnych atestoch. Indulonu Original odporúča až 95 % slovenských a českých dermatológov a je potvrdené, že je vhodná aj na najcitlivejšiu, detskú pokožku. Krém sa navyše zaradil medzi 2 % najkvalitnejších krémov, ktoré akreditované laboratórium vo Francúzsku testovalo.

Spoločnosť Sarantis vnímame ako strategického partnera, ktorý úspešne nadviaže na 70 - ročnú históriu značky Indulona a má potenciál na rozšírenie jej záberu nielen z pohľadu nových geografických trhov, ale aj nových produktov, ktoré boli pripravované,“ uviedol Boris Kostík, člen predstavenstva Saneca Pharmaceuticals.

O spoločnosti Saneca Pharmaceuticals, a.s.

Spoločnosť Saneca Pharmaceuticals je významným hráčom v rámci celosvetového farmaceutického a zdravotníckeho odvetvia. Spoločnosť vyvíja a vyrába liekové formy vysokej kvality, vrátane pevných, tekutých liekových foriem, gélov a krémov. Taktiež disponuje portfóliom syntetických aktívnych farmaceutických ingrediencií (API) a opiátových API vyrábaných z rastlinnej biomasy. Produktové portfólio Saneca pokrýva široký sortiment terapeutických kategórií rôznych reakčných vlastností. Pôvodná spoločnosť bola založená v roku 1940. Vďaka pravidelným investíciám a pod vedením skúsených manažérov zabezpečuje oblasť výroby a vývoja finálnych liekových foriem, syntézy a vývoja API a taktiež oblasť distribúcie. Saneca Pharmaceuticals je moderný závod, ktorý pracuje v súlade so zásadami Správnej výrobnej praxe, s etablovanými regulačnými a HSE výsledkami (oblasť ochrany životného prostredia a bezpečnosti práce).

Bližšie informácie o spoločnosti Saneca Pharmaceuticals nájdete na http://www.saneca.com.

TZ_Indulona_má nového vlastníka_12012017_f.docx

DOCX - 38 Kb

Markéta Hrabánková

PR Manager, Havas PR Prague s.r.o.

Michal Vlasak

Havas PR Prague s.r.o.