Havas v kampani pro Prague Pride otevírá téma nálepkování v dnešní společnosti

Komunikační agentura Havas Prague připravila kampaň k 8. ročníku festivalu Prague Pride s gay, lesbickou, bisexuální a transgender tematikou. Hlavním tématem festivalu i kampaně jsou rodiny, ve kterých LGBT lidé vyrůstají a v nichž si osvojují vzorce chování, poznávají bezpodmínečnou lásku, ale bohužel také získávají doživotní traumata.

„Žijeme ve společnosti, která má ve zvyku nálepkovat, což vede ke stereotypům a zkreslování. Ale všichni jsme přeci víc než jen šprt, pejskař, teplouš nebo mamánek. Žádná z těchto nálepek, zvláště pak založená na sexuální orientaci, nevypovídá nic o tom, kým skutečně jsme. Proto říkáme: ať už máte jakoukoliv nálepku, všichni jste vítáni na Prague Pride,“ říká copywriterka Havasu Karla Calheiros, která je spolu s art directorkou Marinou Frederico autorkou konceptu. „Komunikujeme tak naprostou otevřenost festivalu, který není vstřícný pouze k LGBT komunitě, ale k co nejširší společnosti.“

Kampaň je nasazena od 1.7. do zahájení festivalu 6. srpna. Setkat se s ní můžete v tisku, na billboardech, CLV, radiu a online bannerech. TV spot poběží v online prostředí a na satelitní OUTv, což je televize zaměřená na evropskou LGBT komunitu.

„V letošní kampani upozorňujeme na škatulkování, které ve většině rodin probíhá. Příbuzní často přisuzují ostatním členům rodiny nálepky na základě jejich chování či vrozených dispozic. Letošní Prague Pride proto vybízí k tomu, abychom povahu, sexuální orientaci nebo vzhled svých příbuzných přestali řešit,“ dodává ředitelka festivalu Hana Kulhánková.

Tvůrci kampaně:

Kreativní ředitel: Miloš Kočí